Volledig scherm
Uiterwaardengebied Meinerswijk in Arnhem-Zuid. © DG

Genoeg handtekeningen voor referendumverzoek Meinerswijk

ARNHEM - Initiatiefgroep Kloppend Stadshart, Milieudefensie Arnhem en het wijkplatform Malburgen-West hebben al meer dan 1.200 handtekeningen verzameld voor een referendum over Stadsblokken en Meinerswijk.

Daarmee is het minimaal benodigde aantal, 750, ruimschoots gehaald. „Dat we de limiet van 750 zouden halen, hadden we wel ingeschat”, zegt Maarten Vinkenborg van Kloppend Stadshart. „Maar dat we zo snel zoveel steunbetuigingen zouden hebben, hadden we niet verwacht.” De handtekeningenactie werd pas tweede pinksterdag echt aangezwengeld.

Uiterwaardenpark
De initiatiefnemers zijn ongelukkig met het plan dat de gemeente Arnhem heeft voor het gebied, dat een recreatief uiterwaardenpark moet worden waar inwoners van Noord en Zuid elkaar ontmoeten. In een deel ervan zijn 250 tot 350 woningen bedacht. Met name daartegen richten zich de bezwaren.

Horde
Met de meer dan 1.200 steunbetuigingen (en het aantal zal naar verwachting nog oplopen) is de eerste horde voor een referendum, het 'inleidende verzoek' genomen. Als dat wordt goedgekeurd, moeten binnen zes weken 3.000 mensen een handtekening zetten voor een definitief verzoek.