Volledig scherm
Ouderen bij de Vijverhof. © DG

Genoeg ideeën voor Vijverhof op grens Nijmegen en Berg en Dal

BERG EN DAL - Woonzorgcentrum Vijverhof, op de grens van Nijmegen en Berg en Dal, is een mooie locatie voor een woon- werkgemeenschap. Dat is het plan van de vereniging Babylon. „We willen een woon- werkgemeenschap waar je van je achttiende tot je tachtigste kunt wonen”, zegt Edith Mol.

De 64-jarige, die sinds 2,5 jaar in een bungalow op het terrein woont, is een van de initiatiefneemsters.

Keuken
Babylon heeft al het restaurant van Vijverhof overgenomen. Het afgelopen weekeinde was de feestelijke heropening, met muziek en een buffet van een Syrische kok. De helft van de keuken is weliswaar ontmanteld, maar de vrijwilligers zorgen in het begin voor bijvoorbeeld een kop soep en broodjes. „Dan moeten we kijken of het gaat groeien”, zegt Mol. 

Bouwplannen
Het plan van Babylon bestaat uit zestig woningen in de sociale huur, maar ook voorzieningen waar jonge ondernemers de scepter zwaaien, zoals een biologische winkel, atelier en werkplaats. Babylon zit al twee jaar aan tafel met allerlei partijen, zegt Mol. Een daarvan is bouwer Klok die het grootste gedeelte van de gebouwen en grond gaat kopen van de ZZG, de huidige eigenaar.

Kans van slagen
Of de plannen van Babylon kans van slagen hebben, is nog niet duidelijk. Er staat nog geen enkele toezegging op papier. Woonzorgcentrum Vijverhof, op de grens van Nijmegen en Berg en Dal, is een mooie locatie voor een woonwerkgemeenschap. Dat is het plan van de vereniging Babylon.