Volledig scherm
Kroegbaas Hans Huisman voor zijn café aan de Jacobslaan. foto Do Visser/DG

Geschrapt straatfeest in Nijmegen krijgt staartje

NIJMEGEN - Het straatfeest van de St. Jacobslaan in Nijmegen gaat niet door. Alwéér niet. Horecaman en mede-organisator Hans Huisman is het vertrouwen in de ambtenaren kwijt. De politiek stelt vragen.

Er waren 54 kraampjes geregeld, een podium met optredens van artiesten en een zeecontainer van Heineken met verschillende tappunten. Allemaal voor het straatfeest van de St. Jacobslaan, op zondag 28 augustus.

Doorgangsroute
Maar Huisman heeft alles geannuleerd. Reden: de gemeente gaf geen vergunning, omdat de St. Jacobslaan een belangrijke doorgangsroute is voor bussen. Huisman: „Toen heb ik de hele riedel afgezegd." Gedesillusioneerd. „We staan zwaar voor schut."

Straatfeest
Alles afblazen was iets te snel, reageert een gemeentewoordvoerster. „De afdeling mobiliteit gaf vorige week donderdagochtend inderdaad een negatief advies. Maar na intern overleg is kort daarna opnieuw gebeld met de organisatie: dat we gaan kijken of het straatfeest toch door kan gaan. Het is diezelfde dag nog voorgelegd aan het college en die heeft er een klap op gegeven: dit straatfeest kan doorgaan. Er komt wel een vergunning." Inmiddels stellen vier politieke partijen vragen over het 'blokkeren straatfeest St. Jacobslaan'.