Volledig scherm
Het is nog onduidelijk hoe de vrouw gewond is geraakt. © Politie Nijmegen

Gewonden bij noodweer tijdens Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - Tijdens het noodweer dat aan de begin van de avond over de provincie trok zijn in Nijmegen meerdere gewonden gevallen. Op de Wedren raakte een vrouw gewond nadat een tak van een boom brak. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. 

Op festivalterrein het Eiland bij de Waal raakten vier mensen lichtgewond. De gewonden op het Eiland zijn door hulpverleners behandeld aan wat schrammen, laat Teddy Vrijmoet, organisator van de Vierdaagsefeest weten.

Naast de gewonden, raakten ook twee lichtmasten tijdens de wolkbreuk beschadigd, nadat de masten door de harde wind omwaaiden.

Chaos
Het noodweer kwam uit het niets, zegt Eveline Storms, die op het Waalstrand de drukte van de stad ontvluchtte. „Het ging heel snel. Opeens kwamen de wolken, begon het te waaien. Voor ik het wist begon het te onweren. Niemand rekende erop." 

'Even spannend'
Wat volgde was chaos, zo zag Storms. „Mensen moesten de tenten uit, die stonden op instorten. Zaten de beveiligers kort daarvoor nog relaxt een broodje te eten, opeens renden ze in het rond en maanden ze iedereen om weg te gaan. Het was echt even spannend."

Zo snel als het kwam verdween het noodweer ook weer. „Van gewonden heb ik niets gezien. Wel is zo'n beetje alles ingestort en zat de schrik er even goed in."

De organisatie van het Eiland heeft laten weten dat alles weer opgebouwd is. De optredens op het festivalterrein gaan gewoon volgens programma door.

Volledig scherm
Aan het begin van de avond trok er een hevige plensbui over Nijmegen. © Eveline Storms