Volledig scherm
Containerterras op Vuig. © Paul Rapp

'Gezeur met bussen, maar nu chillen bij Down the Rabbit Hole' (fotoserie)

EWIJK - 'Yessss, er is een bus', tweet een bezoeker van het festival Down the Rabbit Hole. Vanwege grote drukte moesten sommige festivalgangers vanavond anderhalf uur wachten op een bus. Maar wie eenmaal op de Groene Heuvels zit, kan lekker chillen, aldus een festivalganger. 

De organisatie waarschuwde in de middag op Facebook voor de ontstane drukte. 'We zitten nu in de piek van de bezoekersaanvoer. De pendelbussen rijden volop maar zoals gezegd zijn de wachttijden helaas langer dan normaal', schreef de organisatie.

„Inmiddels is het overgrote deel van de bezoekers binnen", zegt woordvoerder Bente Polman. 

Beetje jammer
Voor festivalganger Martine Peters van Ton uit Nijmegen was de drukte reden om de fiets te pakken. „Ik zag de post op Facebook en toen besloten we om vanuit Nijmegen maar 40 minuten te fietsen."

Ze vervolgt: „Dat was een goede beslissing. We zagen veel touringbussen, ze hebben hun uiterste best gedaan, maar dat is wel een beetje jammer!”

Relaxte sfeer
Op het festivalterrein is het goed toeven. Het is lekker weer en er hangt een relaxte sfeer, zo laten verschillende bezoekers weten. „Iedereen zit overal te chillen", vertelt Martine. Volgens de Nijmeegse is het in het begin van de avond nog best rustig, maar is dat 'juist fijn'. „Heel Nijmegen is hier. Samen met vrienden biertjes drinken, zonnetje. Echt fijn!”

De Amsterdamse festivalganger Roel Janssen kan dat beamen. Het is hier minder zien en gezien worden dan op Lowlands, zegt de Amsterdammer. „Daarom zijn we graag hier."

Dinnershow
Vanavond is er onder meer een 'dinnershow', in de Kreeftkerk. „Artiesten bedienen daar bezoekers", vertelt Polman van de organisatie. „Seasick Steve, die vorig jaar nog als artiest op het festival stond, heeft de kerk als bezoeker geopend", licht hij toe.

Bands
Onder meer de Canadese songwriter Marc DeMarco staat vanavond op het programma.. Hij trad vorig jaar nog op in een uitverkocht Paradiso. De liefhebber van psychedelische rrrawk kan om 21:10 uur in de tent de Fuzzy Lop terecht. Om 22:45 uur sluit de Britse alternatieve rockzangeres PJ Harvey het programma af. Zij geeft dan haar enige optreden in Nederland dit jaar.

Leest u dit artikel in de app, klik dan hier voor het fotoalbum.

Volledig scherm
Vijf meiden uit Amsterdam. © Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp
Volledig scherm
Wachtende bezoekers voor de camping. © DG
Volledig scherm
De band Oscar opent om 14:00 uur op Fuzzy Lop het festival. © Paul Rapp