Volledig scherm
© Thinkstock

Gezocht: gezinnen die kind tweede veilig thuis bieden

ARNHEM - De Arnhemse afdeling van Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR) is op zoek naar vijf gezinnen die enkele uren per week een kind van ouders met psychische problemen willen opvangen.

Samen met de stichtingen Indigo en MeeleefGezin begint STMR aan een project, dat ook 'MeeleefGezin' heet. De gemeente Arnhem ondersteunt het project financieel.

Overeenkomst
Er wordt nu gezocht naar ouders die kinderen een tweede veilig thuis willen bieden en ouders die gebruik willen maken van een meeleefgezin. Kinderen zijn een dagdeel in de week en een weekend in de maand aanwezig in het meeleefgezin. Ze doen er spelletjes en krijgen mee hoe het er in een ander gezin aan toegaat.

„Een meeleefgezin doet dit op vrijwillige basis, maar de samenwerking is niet vrijblijvend. De gezinnen sluiten een overeenkomst waarbij ze zich voor langere tijd aan elkaar verbinden in het belang van het jonge kind", zegt Renate Rosenbrand van Indigo in Arnhem.

Het project richt zich op kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. De kinderen blijven bij de eigen ouders wonen.

In de papieren editie van de Gelderlander van vrijdag 30 september, editie Arnhem, een reportage over meeleefgezinnen. Ook te lezen in de e-paper.