Volledig scherm
© Thinkstock

Gezocht: vredesbaby

NIJMEGEN - Bent u in verwachting en uitgerekend in de week van 17 tot en met 25 september? Dat komt goed uit, want de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN) is op zoek naar een vredeskind. Dat doen zijn in het kader van de 50ste editie van de Vredesweek, die begint op 17 september.

Aanstaande ouders, die rond die periode een kind verwachten, kunnen hun ongeboren baby nomineren als Vredeskind.

Bedoeling
Wouter Groot Koerkamp, coördinator van de Vredesweek in Nijmegen, legt uit wat de bedoeling is: „Om mee te dingen naar de titel Vredeskind van het jaar, vragen we de aanstaande ouders een vredeswens voor hun baby op te schrijven. We zijn benieuwd naar wat zij voor een rol zien voor hun kind, of misschien wel voor henzelf, als het gaat om vrede. En hoe zien zij de wereld voor hun kind eigenlijk voor zich?"

Oorkonde
Want, zo betoogt Groot Koerkamp, de wereld - en zeker ook Nijmegen - kunnen best wat meer vrede gebruiken. In de Vredesweek wordt uit de nominaties een winnaar gekozen. Het Vredeskind van 2016 krijgt een heuse oorkonde uitgereikt. Dat gebeurt allemaal in goed overleg met de ouders, benadrukt Groot Koerkamp: „We staan natuurlijk niet direct na de geboorte met de oorkonde voor de deur. Nomineren kan via: info@rlrnijmegen.nl.