Volledig scherm
Het giroroze café in Arnhem © DG

'Giroze Wacht verdient navolging'

ARNHEM - Café De Wacht in het stadshart moet roze blijven.

Dat vindt het overgrote deel van de mensen die de afgelopen dagen reageerden op een oproep van deze krant om hun mening te geven.

Aanlokkelijk
'Ik fietste er vaak langs, maar 't cafeetje viel nooit op', schrijft Mirjam Hondius. 'Nu oogt het vrolijk, gezellig en aanlokkelijk voor de hele straat.' Janine Bakema lijkt bijna te dansen bij de gedachte aan het Giroze café. 'Zo mooi en gezellig zou het Gele Rijdersplein kunnen worden. Met op ieder pand een andere kleur. Denk aan Stockholm, Praag, Paramaribo en Curaçao! Er wordt al veel te lang gewikt en gewogen hoe dat dodelijk saaie Gele Rijdersplein aantrekkelijk te maken en publiek te trekken. Gooi de kleur erop! Dat zou een goed begin zijn.'

Eigenmachtig
Van sommige lezers krijgt wethouder Sport en Erfgoed Gerrie Elfink er van langs. Ze vinden, dat hij nooit eigenmachtig toestemming had mogen geven voor het Giroroze op de gevel van De Wacht. De familie Boss is een warm voorstander van die kleur, maar heeft al wel een duidelijk beeld van wat er moet gebeuren als de andere wethouders samen met de burgemeester na de zomer beslissen dat het toch weer beige moet worden.

Roller en kwast
„Dan zie ik hééél graag Elfrink op de ladder staan mèt roller en kwast", grinnikt een familielid.