Volledig scherm
© De Gelderlander

Gratis parkeren bij Radboudumc is bijna voorbij

NIJMEGEN - Gratis parkeren bij het Radboudumc in Nijmegen is binnenkort voorbij. Volgens het ziekenhuis wordt de defecte parkeerautomaat die daar debet aan is, deze week nog gemaakt.

De haperende automaat van ingang Oost bij de Reinier Postlaan zorgt ervoor dat er al bijna een maand gratis geparkeerd kan worden; slechts op enkele dagen deed de parkeerautomaat het wel.

Muntgeld
Bij het ziekenhuis zelf is het probleem pas anderhalve week bekend, meldt een woordvoerder. De automaat weigert bankpassen te lezen. "Maar er kan nog steeds met muntgeld betaald worden", vertelt de woordvoerder. "Dat doen veel mensen." Wie dat niet doet, kan zonder te betalen het parkeerterrein afrijden.

Miscommunicatie
Sinds eind vorige week gaat de slagboom die de entree van het parkeerterrein afsluit zelfs open zonder dat er een kaartje wordt afgegeven waarmee normaal achteraf afgerekend worden. Betalen is dus niet meer mogelijk. "Door miscommunicatie is de slagboom op automatisch gezet", verklaart de woordvoerder.

Inkomstenderving
Volgens het ziekenhuis moeten er onderdelen uit Zwitserland komen. Die worden deze week verwacht. Dat de haperende automaat voor veel inkomstenderving zorgt, aangezien er honderden bezoekers per dag komen, ontkent de woordvoerder. "Het is hooguit 1.000 euro." Via ingang Oost is door ondergrondse gangen het hele ziekenhuis bereikbaar. Parkeren kost er normaliter 40 cent per kwartier, maximaal 8 euro per dag.