Volledig scherm
Corbin Braam en Elise gebruiken de green bag. © Gerard Burgers

Green Bag als oplossing voor propvolle mini container

ARNHEM - De groene minicontainer zit al vol en er liggen nog takken, herfstbladeren of snoeiafval rond je huis, en dat moet ook weg. De grote Green Bag kan in dat soort gevallen uitkomst bieden. Vanaf het najaar kunnen inwoners van Arnhem die aanschaffen. De gemeente gaat er een jaar mee experimenteren om te compenseren dat de bladkorven vorig jaar als bezuinigingsmaatregel uit het straatbeeld verdwenen.

„Maar ook omdat er misbruik van werd gemaakt. Houtafval, schuttingdelen en bijvoorbeeld plastic werden erin gedumpt. Dat zorgde voor extra verwerkingskosten”, zegt een woordvoerder.

Prijzen
De Green Bag, met een inhoud van 1.000 liter, kost 17,50 euro, maar bij aanschaf van meerdere zakken kost elke volgende zak maar 3,50 euro. Met deze prijzen hoeft de gemeente er geen geld op toe leggen. De zak is gemaakt van stevig, afbreekbaar plastic en wordt op afspraak opgehaald door een speciaal daarvoor uitgeruste wagen. „Dit is een extra service voor de inwoners. Er was behoefte aan. We mikken op zo'n 10.000 gebruikers”, zegt de woordvoerder.

Lees het volledige verhaal dinsdag in De Gelderlander, editie Arnhem & Veluwezoom, of bekijk de e-paper.