Volledig scherm
Mark Tuitert. © ANP

Groen licht voor driedaagse icederby in GelreDome

ARNHEM/UTRECHT - De Nederlandse schaatsbond mag in maart 2017 de eerste Dutch Icederby Grand Prix organiseren in GelreDome in Arnhem. De internationale schaatsunie ISU heeft het nieuwe evenement goedgekeurd.

Op 24, 25 en 26 maart binden langebaanschaatsers en shorttrackers de strijd met elkaar aan op een ijsbaan van 220 meter die speciaal voor het evenement wordt aangelegd in het Arnhemse stadiontheater.

Vernieuwen
De KNSB lanceerde in mei de icederby als evenement om de schaatssport te vernieuwen. De bond werkt samen met het Zuid-Koreaanse bedrijf Icederby Int'L. Er mag niet gegokt worden op de wedstrijden. Dat was een belangrijke voorwaarde voor goedkeuring van de ISU.

Tuitert
'Icederby Int'l en de KNSB zijn zeer verheugd, omdat zo samen kan worden gewerkt aan de wereldwijde promotie en innovatie van de schaatssport', laat de KNSB weten. Voormalig olympisch schaatskampioen Mark Tuitert, een van de voorvechters van de icederby zegt op Twitter: 'Het duurde even, maar dit is een doorbraak. De weg ligt open!'

Dubai
Om een eerder initiatief voor een Icederby in Dubai is veel te doen geweest. De ISU verzette zich fel tegen het evenement, omdat de organisatoren mikken op forse inkomsten uit het gokken op de wedstrijden.