Volledig scherm
Even voor vier uur komt er voorzichtig beweging in het legioen op de Wedren. © Erik van 't Hullenaar

Groningse (57) voor start Vierdaagse mishandeld

NIJMEGEN - Een 57-jarige Groningse vrouw is dinsdagochtend vlak voor de start van de Vierdaagse mishandeld door vier jongens. Trudy Pilkes vertelt dat verhaal op de website van RTV Noord. Ze kreeg onverwacht een karatetrap terwijl ze door de Nijmeegse wijk Dukenburg naar de startplaats op de Wedren fietste. Daardoor ging de Groningse tegen het asfalt.

Volgens Pilkes heeft ze hard gegild en renden de jongens toen weg, lachend.

Blauwe plek
Pilkes heeft de Vierdaagse wel uitgelopen maar heeft aan de mishandeling onder andere een grote blauwe plek op haar knie overgehouden en pijn aan haar rug. Haar wonden werden bij de start schoongemaakt door EHBO'ers. Die dinsdag kwam ze na veertig kilometer lopen zelfs een uur eerder binnen dan haar vriendinnen. 'Ik was nog in shock', zegt ze tegen de omroep. Dat was woensdag wel anders. 'Ik werd wakker en alles was stram, ik kwam bijna mijn bed niet uit.'

Naweeën
Toch lukte het de Groningse de tocht uit te lopen, ook door onderweg veel te praten over wat haar overkwam. Toch heeft de mishandeling flinke naweeën.

Aangifte
Pilkes zegt dat haar aangifte bij de Nijmeegse politie op niets uit is gelopen. Ze gaat zaterdag aangifte doen bij de politie in Groningen.