Volledig scherm
Jay-Roy Grot op archiefbeeld in actie voor NEC. © Proshots

Grot aast op basisplek bij NEC

Afgaand op de trainingen van de afgelopen week maakt Jay-Roy Grot kans op een basisplaats bij NEC. De talentvolle aanvaller uit de eigen opleiding is in beeld voor de rechtervleugel bij de Nijmeegse club. De Gelderse ploeg staat vrijdagavond in Rotterdam tegenover Excelsior.

Grot (17) kreeg afgelopen week in een trainingspartij een plek in de basis tegen de reserves. Dat duidde er op dat trainer Ernest Faber de Duitser Marcel Appiah in Rotterdam naar de bank zou verwijzen.

Debuut
Grot maakte bij NEC zijn debuut met 4 minuten speeltijd in het thuisduel tegen Excelsior, in augustus van vorig jaar (1-0). Hij kreeg daarna nog een helft speeltijd tegen Ajax.

Voor het duel met Excelsior lijkt Bart Buysse de vervanger van de geschorste Lucas Woudenberg. De Belg stond in het begin van de competitie ook in de basis. Hij kreeg daarbij de voorkeur boven Jeffrey Leiwakabessy.

Blessures en schorsingen
Bij NEC ontbreekt Rens van Eijden door een schorsing, zodat het centrum van de defensie wordt gevormd door Dario Dumic en Wojciech Golla. Gregor Breinburg (knie) en Mohamed Rayhi (tanden) zijn niet inzetbaar. De keepers Hannes Halldórsson (schouder) en Joshua Smits (pols) zijn al langer niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling NEC: Jones; Kane, Dumic, Golla, Buysse; Bikel, Foor; Grot/Appiah, Sleegers, Limbombe; Santos.