Volledig scherm
In een gebouw naast de hoofdingang brak zaterdagmiddag brand uit. © Roy Frentz / Persbureau Heitink

Grote brand bij hoofdingang Radboudumc in Nijmegen (video)

NIJMEGEN - Nabij de hoofdingang van het Radboudumc in Nijmegen is zaterdagmorgen rond 11.30 brand uitgebroken. Wat de oorzaak van de brand is geweest, wordt nog onderzocht. Vermoedelijk ontstond de brand door een technische storing. Het vuur ontstond in een orthopedagogisch research lab. 

Volgens een woordvoerder van het Radboudumc worden daar geen patiënten behandeld. Of er iemand aan het werk was, is onbekend. Andere ruimtes zijn wel ontruimd, maar vanwege de rook. Daar konden de mensen daarna ook weer in. De ruimte waar de brand was, is inmiddels schoongemaakt en onderzocht.

Radiologie
Het blussen werd enigszins bemoeilijkt doordat het niet direct duidelijk was of er in de ruimte met radiologische apparatuur gewerkt werd. Stickers op de deur gaven gaven namelijk aan dat dat wel het geval was. Toen bleek dat de radiologische apparatuur inmiddels elders staat, kon de brandweer naar binnen. Het vuur is met water geblust.

Opgeschaald
Vanwege de onduidelijkheid schaalde de brandweer op naar grote brand. Daarom zijn er meerdere brandweervoertuigen ter plaatse gekomen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Schade
De precieze schade is nog onbekend. Volgens de woordvoerder van het Radboudumc gaat het vooral om rookschade. In het lab wordt ook wel eens bloed onderzocht. Die gegevens (van patienten) zouden niet in gevaar zijn gekomen.

Bekijk hieronder een video van onze mediapartner N1. 

Op de researchafdeling van het Radboudumc heeft zaterdagochtend kort een brand gewoed. De brand was al snel onder controle, aldus de veiligheidsregio. Bekijk de foto's en lees meer op: http://www.n1.nl/brand-bij-hoofdingang-radboudumc/nieuws/item?832294