Volledig scherm
De brandweer in overleg bij de brand bij Monte Carlo. © DG

Grote brand bij Monte Carlo in Nijmegen geblust (video)

NIJMEGEN - Bij Club Monte Carlo in Nijmegen is maandagmorgen rond 08.45 uur brand ontstaan. Rond 09.30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Doordat het automatische brandalarm af ging, was de brandweer snel ter plaatse. Ook kwamen er verschillende telefoontjes binnen van mensen die zwarte rook uit het dak van de discotheek zagen komen, zegt een brandweerwoordvoerder.

Het vuur is binnen ontstaan, de exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. „De politie heeft de leiding in het onderzoek”, aldus de woordvoerder.

Werkzaamheden
Er was één iemand in het pand aanwezig toen de brand ontstond: die persoon was aan het werk in de kelder en heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Hij raakte niet gewond. Welke werkzaamheden diegene uitvoerde kon de brandweerwoordvoerder vanmorgen nog niet zeggen. Of de brand is ontstaan als gevolg van het werk in de kelder, wordt meegenomen in het onderzoek.

Schade
Omdat het om een grote brand ging rukte de brandweer met groot materieel uit om te blussen. Het vuur, dat niet uitslaand was, was daarna vrij snel onder controle. Aan de buitenzijde is geen schade waarneembaar.

Afgesloten
De Wijchenseweg werd maandagmorgen stadinwaarts afgesloten als gevolg van de rookontwikkeling door de brand. Toen de brand meester was werd de Wijchenseweg weer vrijgegeven.

Incidenten
De uitgaansgelegenheid is sinds begin deze maand dicht. Burgemeester Hubert Bruls heeft de club voor een half jaar laten sluiten nadat er in een paar weken tijd meerdere incidenten waren.

Rechter
Club Monte Carlo heeft geprobeerd de sluiting, die duurt tot 17 november, aan te vechten bij de rechter. Dat was tevergeefs; die bepaalde donderdag 2 juni het besluit van de Nijmeegse burgemeester in stand te laten.

In deze video zijn de rookpluimen uit het dak te zien.

Volledig scherm
Brand bij Monte Carlo in Nijmegen. © DG
Volledig scherm
Brandweer en politie bij Monte Carlo in Nijmegen. © DG
Volledig scherm
De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg. © GinoPress
In discotheek Monte Carlo aan de Graafseweg in Nijmegen heeft maandag 13 juni 2016 een korte maar felle brand gewoed. Journalist Eric Reijnen Rutten was ter plaatse en deed verslag.
Bij Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg in Nijmegen is maandagmorgen een grote brand ontstaan. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Zie voor het artikel www.dg.nl/1.6102541