Volledig scherm
Repetitie van de gezamenlijke Oostpool/Introdans jongerenproductie 'Het slecht bewaakte meisje' uit 2015. Foto: Gerard Burgers

'Grote gemeenten in oosten hebben geen interesse voor Oostpool'

ARNHEM - De grote gemeenten in het oosten van Nederland zeggen absoluut niet geïnteresseerd te zijn in het binnenhalen van het Arnhemse toneelgezelschap Oostpool. „Wij lonken echt niet”, zegt wethouder Jeroen Hatenboer van Enschede. Directeur Ruud van Meijel beweerde woensdag in de Gelderlander dat gemeenten in oost-Nederland Oostpool 'dolgraag' zouden binnenhalen.

Dat zou volgens hem kunnen gebeuren als Arnhem niet investeert in betere huisvesting. Om welke steden het ging, zei hij niet.

Geen interesse
Maar Enschede, Zwolle, Deventer, Apeldoorn noch Nijmegen hebben interesse, laten woordvoerders van deze gemeenten weten. Hatenboer: „Hier heb ik nooit iets van gehoord. Oostpool werkt al jaren heel goed samen met ons jeugdgezelschap Sonnevanck. Waarom zou je iets veranderen?” 

Belangstelling
Ruud van Meijel blijft bij zijn bewering. „Er is door andere oostelijke steden wel degelijk belangstelling voor ons getoond. Maar we hebben dat afgehouden, want we zitten goed in Arnhem. Dat steden hun interesse ontkennen, is logisch.”