Volledig scherm
Het Gymnasion. © Mariska Hofman

HAN-studenten krijgen wél les op Radboud Universiteit

NIJMEGEN - Opluchting bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN): een ideale kweekvijver voor zo'n 2.000 sportstudenten is op het nippertje gered. Vorige week tekenden HAN en Radboud Universiteit een overeenkomst voor de bouw van twintig leslokalen onder universitair sportcentrum Gymnasion in Nijmegen.

5.200 vierkante meter leslokaal komt te liggen ónder de sporthallen, op de plek die nu nog parkeerkelder is. Vanwege capaciteitsproblemen van de universiteit moesten de HAN-studenten weg uit het Gymnasion. Radboud-studenten gaan les krijgen in onderwijsruimtes die nu in gebruik zijn bij de hogeschool. De woordvoerder van de universiteit: „Onze relatie met de HAN vonden we te belangrijk om er zomaar een punt achter te zetten. We voelden ons verplicht tot deze inspanning."

CineMec
Psychologiestudenten van de Radboud moeten komend studiejaar uitwijken naar CineMec in Ressen, zo werd onlangs bekend. Volgens de Radboud-woordvoerder ligt het niet voor de hand om de nieuwbouw bij het Gymnasion voor hen te reserveren. „We hebben capaciteitsproblemen voor het komende studiejaar, de nieuwbouw voor sportstudies is klaar in 2018. Het is maar de vraag of we in 2018 nog steeds kampen met een overschot aan Psychologiestudenten. Misschien komt er wel een numerus fixus."

2018
Tot 2018 blijven de HAN-studenten les krijgen in ruimtes die ze al jaren in gebruik hebben in het Gymnasion. De nieuwe leslokalen onder de grond worden vanaf 2018 voor minimaal 25 jaar gehuurd. Hoewel 160 parkeerplekken sneuvelen, verdwijnen er per saldo geen. Elders op het universiteitsterrein worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.