Volledig scherm
Hanneke Woudenberg uit Elst. © Bert Beelen

Hanneke uit Elst slaagt met drie tienen en vier negens

ELST/ NIJMEGEN - Dat ze zou slagen voor het gymnasium, was al wel duidelijk. Maar welke cijfers er op haar cijferlijst zouden komen te staan, dat was de grote vraag. Het werden maar liefst drie tienen, vier negens en slechts twee achten voor de 18-jarige Hanneke Woudenberg uit Elst.

Weten wie er allemaal geslaagd is? Klik HIER om het op te zoeken of ga naar dg.nl/geslaagd.

De tienen haalde Hanneke voor wiskunde b, natuurkunde en 'het combinatiecijfer' dat bestaat uit maatschappijleer, algemene natuurwetenschappen en het profielwerkstuk.

Nuchter
Zelf blijft ze nuchter onder haar uitzonderlijke prestaties op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen. „Ach, ik heb gewoon op een normale manier geleerd. Mezelf heus geen dagenlang op mijn kamer opgesloten. Ik ben nu eenmaal iemand die heel makkelijk leert. Dat gaat bij mij met weinig moeite”, vertelt ze.

Plannen
Weken van tevoren was Hanneke nog helemaal niet zo veel bezig met de eindexamens. En buiten het leren was ze ook gewoon bezig met paardrijden, piano spelen en 'gezelligheid met vrienden'.

„Ik ben eigenlijk niet zo goed in plannen. Vaak begin ik te laat en moet ik dan nog veel doen. Tijdens de eindexamens had ik dus wel avonden dat ik constant aan het leren was.”

Twee studies
Natuurkunde is Hanneke's favoriete vak. Na de zomer gaat ze dat studeren aan de universiteit van Leiden of Groningen. Bij één studie blijft het niet.

„Ik vind het heel interessant hoe door natuurkunde verschijnselen verklaard kunnen worden. Omdat ik meer uitdaging wil, ga ik ook sterrenkunde studeren. Met twee studies heb je meer verdieping. Bevalt een van de twee niet, kan ik die studie altijd nog laten vallen.”