Volledig scherm
Het was druk tijdens We love the 90s in 2015. © DG

Heet tijdens We Love The 90's: waterpistool mee!

NIJMEGEN - Bezoekers van het festival We Love The 90's, zaterdag in het Goffertpark in Nijmegen, mogen een waterpistool meenemen om de verwachte hitte te bedwingen. 

„Een gimmick maar vooral typisch nineties, zo'n waterpistool”, zegt organisator Daan van den Nouweland van het festival, dat zaterdag 35.000 bezoekers verwacht.

Er zijn twee voorwaarden: de maximale lengte van het 'verkoelingsgeweer' is 30 centimeter én het pistool mag niet gevuld zijn. „Vullen kan op het terrein”, aldus Van den Nouweland.

Koel houden
Het waterpistool is één van de maatregelen die de organisatie van het grootste ninetiesfeest van Nederland neemt om feestvierders koel te houden. Ook het meenemen van een paraplu met een stompe punt mag, om schaduw te creëren. De organisatie heeft zelf ook extra schaduwplekken gecreëerd op het terrein.

Hakkûhtent
In de Hakkûhtent, die dit jaar groter is omdat de 'primeur' vorig jaar goed beviel, staan enkele 'luchtblowers' die extra koude lucht uitblazen. 'Koel hier af en toe bij af!', aldus de organisatie.

Naar verwachting wordt het zaterdag maximaal 31 graden in Nijmegen.

Watertap
Al eerder werd bekend dat er extra watertappunten worden ingericht op het terrein, waar gratis water gehaald kan worden. Ook is extra veel water ingeslagen bij de dranktenten. 'Wissel bier af met een flesje water', adviseert de organisatie van het feest.

Sponzen
Daarnaast staan bij de ingang van het terrein emmers water met sponzen, die bezoekers in hun nek kunnen uitknijpen om af te koelen. Ook kunnen mensen zich, net als vorig jaar, gratis laten insmeren met zonnebrandcrème bij één van de zogenoemde 'insmeerbalies'. Zelf zonnebrandcrème meenemen mag ook, alleen niet in sprayvorm.

Mochten ondanks al deze maatregelen bezoekers tóch nog oververhit maken, dan is er een airco-gekoelde ruimte bij de EHBO-stand, waar feestvierders kunnen afkoelen.

We Love The 90's begint zaterdag om 13.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. Optredende artiesten zijn onder meer Shaggy, Lou Bega, Capella, Party Animals en DJ Paul Elstak.

Bekijk de aftermovie van de editie 2015.

WE LOVE THE 90'S Goffert Park Nijmegen