Volledig scherm
Ineke van Geelen en haar hond Dribbel, die een aanval van een pitbull overleefde. © Piroschka van de Wouw

Helden redden hondje Dribbel uit bek van agressieve pitbull

NIJMEGEN - Vorige week maandag liet de 78-jarige Ineke van Geelen uit Nijmegen haar viervoeter Dribbel (ras: boomer) uit voor haar woning aan de Nijmeegse Van Schaeck Mathonsingel. „Ineens kwam er een soort pitbull aangevlogen. Hij pakte Dribbel in de nek en was niet van plan los te laten."

Van Geel was naar eigen zeggen meteen in shock en kon alleen maar verstijfd toekijken. De baas van de andere hond probeerde het wel, maar slaagde er evenmin in Dribbel te bevrijden. „Zelfs vuistslagen op de kop van zijn eigen hond hielpen niet.”

Moedig
Dat het toch een verhaal is dat goed eindigt, is volgens de Nijmeegse geheel en al te danken aan drie of vier jongens die toevallig voorbij liepen en geen moment aarzelden om te helpen. „Voor mij waren het volslagen onbekenden, maar ze hebben manmoedig op de een of andere manier mijn hond uit de bek van die agressieveling gekregen."

Gebeten
Hoe? Dat weet Van Geel ook niet meer. „Maar een van die jongens bloedde zelfs. Die werd dus ook gebeten. Zij zijn mijn helden. Dankzij hen leeft Dribbel nog."

Een ook al toevallig voorbijrijdende rijschoolhouder bracht Dribbel met de geschrokken vrouw naar een dierenarts. Het hondje heeft een grote wond, maar maakt het dankzij antibiotica en pijnstillers weer redelijk.

Dank
Van Geel kan de jongens die haar zo goed hielpen, niet meer vinden. „Mochten zij dit lezen: dank, heel veel dank."