Volledig scherm
Een Zweeds filiaal van Monki, dat ook naar Arnhem komt.

H&M's Monki opent winkel in Arnhem

ARNHEM - De modeketen Monki opent eind november een vestiging in Arnhem. De kledingzaak komt in een pand aan de Roggestraat, naar verluidt op de hoek met de Walstraat. Voorheen was daar schoenenwinkel Pro026 gevestigd.

Monki is een internationale winkelformule van de H&M Group, vooral bekend van het Zweedse Hennis & Mauritz, waarin dameskleding, -schoenen en accessoires worden verkocht. „Er zijn nu meer dan 100 winkels in 13 landen”, zegt een woordvoerder van Monki.

Banen
De woordvoerder heeft nog geen zicht op het aantal banen, „We zijn altijd op zoek naar personeel. Op de website van Monki staan diverse vacatures voor de Arnhemse winkel. Daarop kan tot 1 oktober worden gereageerd.”

Nederland
De Arnhemse winkel is de zevende vestiging van Monki in Nederland. Ook in Amsterdam, Rotterdam (twee vestigingen), Den Haag, Utrecht en Groningen zijn filialen van Monki te vinden. „We merken dat er steeds meer liefhebbers van Monki zijn in Nederland. We vinden Arnhem een geweldige locatie, dus het was voor ons een logische volgende stap om daar een winkel te openen.”

COS
Ook de ketens Weekday, Other Stories, Cheap Monday en COS maken deel uit van de H&M Group. In juli maakte het concern bekend een vestiging van COS te openen in de Arnhemse binnenstad. Die zaak komt op twee verdiepingen in het pand aan de Bakkerstraat 6 waarin tot voor kort het Duitse modehuis Gerry Weber zetelde.