Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Herdenkingsevenement Bridge to Liberation in Arnhem mikt op 40.000 bezoekers

ARNHEM - Het jaarlijkse herdenkingsevenement Bridge to Liberation moet in 2019 worden bijgewoond door 40.000 bezoekers. Vorig jaar werd de herdenking aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem bezoeks door ongeveer 20.000 bezoekers. In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem was.

„In dat kroonjaar moet iedereen in Nederland weten dat de Slag door middel van dit multimediale evenement wordt herdacht”, zegt Bart van Meer van de Stichting Bridge to Liberation.

Uitstraling
De stichting wil dat het evenement een landelijke uitstraling krijgt. Daarom heeft ze contact opgenomen met Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. „Zij is ook van mening dat Bridge to Liberation thuishoort op de landelijke herdenkingsagenda”, vertelt Van Meer.

Artiesten
De herdenking staat op het programma voor vrijdag 16 mei. Centraal staat een verhaal over liefde in oorlogstijd. Dat wordt verteld door zangeres en actrice Willeke Alberti. Zij zal ook een nummer zingen. Andere artiesten zijn harpist Remy van Kesteren en singer songwriter Michael Prins.