Volledig scherm
Martin Defilet (l) spreekt met de hertog en zijn gemalin. © Marc Pluim

'Hertog van Gelre' opent ArcheoHotspot Arnhem

ARNHEM - 'Hertog van Gelre Willem van Gullik' en zijn gemalin 'Catharina van Beieren - Holland' hebben vandaag in de Erfgoedkelder van Rozet in Arnhem een 'ArcheoHotspot' geopend.

Voortaan kan iedereen hier vier dagen in de week terecht om de laatste archeologische vondsten van Arnhem te bekijken.

Bouwplannen
„Er staat de komende tijd ontzettend veel te gebeuren dankzij de bouwplannen voor de zuidelijke binnenstad", vertelt stadsarcheoloog Martijn Defilet. „Daardoor komt er als het ware een sleuf door de hele stad heen, met een grote kans op bijzondere vondsten."

Opgravingen
„We hebben net de opgravingen bij Bartok bij Rozet achter de rug", vertelt Defilet. „Binnenkort gaan we aan de slag in de Helstraat waar het Minderbroedersklooster van de orde van de Franciscanen heeft gestaan. In februari gaan we graven voor de Eusebiuskerk, waar het nieuwe Focus Filmtheater moet komen. Bovendien beginnen in 2017 de werkzaamheden aan het naar boven halen van de Sint Jansbeek door Arnhem."

Jacobakannetjes
Hertog Van Gullik (1363-1402) en hertogin Catharina van Beieren (circa 1359-1400) inspecteerden vanmiddag twee Jacobakannetjes, waaruit in hun tijd in Arnhem bier werd gedronken.

Meer over de ArcheoHotspot in de Gelderlander van zaterdag 8 oktober, editie Arnhem, of in de e-paper.