Volledig scherm
Marloes van der Kemp met het Nijmeegs Lopertje. foto DG

Het Nijmeegs Lopertje, het eigen dropje van Nijmegen

NIJMEGEN - Drop staat niet bekend als prestatiebevorderend middel voor de wandelaar, maar wie zin heeft in zoetigheid, doet er goed aan Marloes van der Kemp (38) uit Lent langs het parcours te zoeken.

De Lentse bedacht het Nijmeegs Lopertje, een zacht zoet dropje met een zoute nasmaak en in de vorm van een wandelaar, een loper. Met dit snoepje, dat eind april op de markt kwam, hoopt de onderneemster een gat in de markt te hebben gevonden.

„Nijmegen is een echte loopstad, met bijvoorbeeld de Vierdaagse, de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop”, zegt Van der Kemp.

Origineel
De Lentse bedacht het snoepje, nadat ze geen werk meer had. „Nadat ik mijn baan als leerkracht had verloren, wilde ik iets origineels doen voor de stad. Ik wilde niet thuis wachten op een nieuwe baan, maar ging ondernemen. Omdat er nog geen snoepgoed was gelinkt aan Nijmegen als loopstad, besloot ik daar verandering in te brengen.”

Ontwerp
In het Nijmeegs Lopertje zijn volgens Van der Kemp twee gezichten te herkennen: dat van een wandelaar en dat van een hardloper. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met grafisch ontwerper Kyah ter Haar Romeny.

Winegum
Behalve als drop is het Nijmeegs Lopertje ook verkrijgbaar als winegum. Voor de oranje-groene winegums zijn de smaken van appel en frambozen gekozen.