Volledig scherm
DJ Slowpoke in actie. © Femke de Schepper/ Feesthopper.nl

Hier dansen 'discosenioren' op tijdens 60-plusavond in Doornroosje (video's)

NIJMEGEN -  In het café en de grote zaal van poptempel Doornroosje is vrijdagavond een bijzondere dansavond: ‘Return of the Legends - seniors at the disco’ is speciaal bestemd voor 60-plussers.

„Voor ons is het een experiment”, zegt Joris Holter, programmeur van Doornroosje. „We wilden een keer iets voor een ander publiek programmeren. Als het een succes wordt, dan gaan we zeker voor een tweede keer.”

Ouderenstichting
Deze eerste editie wordt gehouden in samenwerking met de Nijmeegse ouderenstichting SWON en theaterproductiebedrijf De Schoenfabriek. Dat heeft een programma samengesteld met onder anderen de Loco Loco Disco Show, die de hele avond in de grote zaal draait, de coverband Def Americans, die nummers van Johnny Cash speelt en popverzamelaar en -professor Vic van der Reijt die in het café college zal geven over de jaren 40, 50, 60 en 70.

DJ Slowpoke
DJ Slowpoke sluit de disco af. Tussen middernacht en 02.00 uur heeft hij de opdracht om de 60-plussers aan het dansen te houden. Op verzoek van De Gelderlander heeft hij de volgende 60-Plus Dans Top 5 samengesteld.

The Fouryo’s - Zeg niet nee

Louis Prima - Buona sera

Caterina Valente - Tipitipitipso

Doris Day - Que sera sera

Blue Diamonds - Ramona