Volledig scherm
hitte © anp

Hitteplan voor evenementen in regio Nijmegen

NIJMEGEN - Evenementen in de regio Nijmegen wapenen zich dit weekeinde tegen de hitte. Met 1.000 liter water, 10 kilo zoute drop, een insmeerbalie en een waterpistool.

Het hitteprotocol is van kracht bij het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen. Mogelijk wordt geschoven met tijden in het programma zodat ridders met harnassen elkaar niet op het warmst van de dag te lijf hoeven gaan.

Flesjes water
Voor deelnemers in kleding van de Gebroeders van Limburg wordt het afzien. Goed drinken, is dan ook het devies. Tijdens de Blijde Incomste, zondagmiddag, zijn drie punten ingericht waar flesjes water worden uitgedeeld aan de deelnemers.

Goffertwei
Bij het dubbelfestival We love the 90's en Kings of Hardstyle op de Goffertwei, ook dit weekeinde, zijn fans met waterpistolen welkom. Maar die mogen niet groter zijn dan 30 centimeter, laat de organisatie weten. Op het festivalterrein komen extra watertappunten. Verder is er een insmeerbalie met zonnebrand.

Op drie locaties zijn extra schaduwplekken gecreëerd met grote spandoeken. In de circustent, die is geplaatst, komt een coolblower.

Extra waterpunten
Bij de start op zaterdag- en zondagochtend van de Nijmeegse Fiets4Daagse met meer dan 1.000 deelnemers, zijn extra waterpunten. Verder zijn er waterpunten bij de superstops op de route. Nog een advies: petje op!