Volledig scherm
Het Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem.

'Hoe vaak moeten Arnhemmers eigenlijk naar de bios?'

ARNHEM - Hoe vaak moeten Arnhemmers naar de bioscoop om alle bioscopen in de stad exploitabel te maken? Die vraag brandt op de lippen van PvdA-fractieleden Martien Louwers en Eric Greving. Zij stellen de vraag naar aanleiding van de aankondiging van de plannen van de Belgische bioscoopexloitant Euroscoop, die een tweede megabioscoop in Arnhem wil bouwen.

Die moet verrijzen in Arnhem-Zuid, pal naast de Rijnhal.

Vragen
Ook de fractievoorzitter Lea Manders van Zuid Centraal heeft de nodige vragen bij het bouwplan. "Arnhem-Zuid is zeer gebaat bij een eigen centrum met vertier. Maar wij zien ook risico’s, namelijk een gebied met alleen lelijke bouwblokken en eenzijdig fastfood."

Zuid Centraal wil daarom dat er een ‘integraal plan’ voor het gebied moet komt. Ze wil weten of het college van burgemeester en wethouders dat met de fractie eens is.

Verbaasd
Louwers en Greving zijn vooral verbaasd over de omvang van het complex. Euroscoop wil een filmtheater bouwen met 2.300 stoelen en tien zalen. Net is bioscoop Pathé opengegaan met 1700 stoelen en deze maand heropent Rembrandt met 1.250 stoelen.

Uit een onderzoek uit 2010 blijkt volgens de PvdA dat er geen ruimte meer was voor nog een bioscoop. "Waarom is er nu opeens wel ruimte voor een bioscoop met liefst 2.300 stoelen."