De meest actieve flitspaal van Gelderland aan de Otterloseweg in Harskamp
Volledig scherm
De meest actieve flitspaal van Gelderland aan de Otterloseweg in Harskamp © Herman Stöver/DG

Hoeveel euro's flitst de flitspaal in uw plaats bij elkaar?

NIJMEGEN - Met bijna 1,8 miljoen euro is de flitspaal aan de Otterloseweg (N310) in Harskamp de absolute grootverdiener in Gelderland. Dat blijkt uit cijfers die De Gelderlander heeft opgevraagd bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Op plek 2 staat de flitspaal aan de Energieweg in Nijmegen (staduitwaarts naar de A73). Daar werd 1 miljoen bij elkaar geflitst.

"Het is overigens niet zo dat alle boetes echt betaald worden. Het kan best zijn dat bezwaar wordt gemaakt en de boete wordt verlaagd of kwijtgescholden. Of dat er niet wordt betaald", vertelt een woordvoerster van het CJIB.

Ook zijn het niet de gemeenten, maar de staat die echt profiteert van de flitskasten. De uiteindelijke opbrengst vloeit in de algemene middelen van de staatskas. Spijtig voor Nijmegen en Ede waar in 2015 toch ruim 170.000 voertuigen geflitst zijn. Het aantal vaste flitspalen is de laatste tijd flink gedaald. Dat komt door de digitalisering van de palen. Stonden er in heel Nederland zo'n 1.400, inmiddels zijn dat er nog 650.

Benieuwd hoe goed de flitspalen bij u in de buurt verdienen? Bekijk de graphic hieronder. Leest u dit bericht via onze app? Klik dan hier.

Lees het hele verhaal over de flitspalen in Gelderland in de krant, ook digitaal te lezen via krant.gelderlander.nl