Volledig scherm
Foto Erik van 't Hullenaar

Hoge pacht bedreigt festival Op 't Eiland

NIJMEGEN - Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen vreest voor het voortbestaan van festival Op 't Eiland als het Rijksvastgoedbedrijf vasthoudt aan de beoogde pachtprijzen voor het stadseiland.

De grond van het eiland is eigendom van Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf doet het beheer. „We kregen pas een week voor de Vierdaagsefeesten de vergunning", zegt Teddy Vrijmoet, directeur van Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen.

Pachtgeld
„Toen bleek ook dat het Rijksvastgoedbedrijf er 22.500 euro pachtgeld voor wilde. Nadat we geprotesteerd hadden, is het voor deze keer teruggebracht naar 5.000 euro. Maar ook dat vind ik een exorbitant bedrag. Het gaat om een kaal stuk grond zonder voorzieningen. Met deze prijzen, kunnen er op het stadseiland alleen nog maar grote, commerciële evenementen gehouden worden."

Prijzen
Ook Doeko Pinxt van de organisatie van Op 't Eiland zegt dat het festival met deze prijzen geen doorgang kan vinden. „We zijn alleen al 30.000 euro kwijt om zelfvoorzieningen als stroom, water en afvoer aan te leggen. Daarboven nog eens 22.500 euro is te veel."