Volledig scherm
De Hochschule Rhein-Waal in Kleef. © EveryPicture / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons)

Hogeschool Kleef in de lift door buitenlandse student

KLEEF - De Hochschule Rhein-Waal (HSRW) in Kleef verwacht de komende jaren een flinke stijging van het aantal studenten. „Wij profiteren vooral van het internationale karakter van de school”, vertelt Heide Naderer van de HSRW tegenover de Rheinische Post.

„Meer dan 30 procent van onze studenten komen uit het buitenland.”

Inschrijvingen
Voor komend schooljaar worden 6.500 scholieren verwacht. Het aantal inschrijvingen staat inmiddels al op 6.100. En dat terwijl de school, met locaties in Kleeg en Kamp-Lintfort, ooit ingericht is voor maximaal 5.000 studenten „We hebben in de winter van 2020 vermoedelijk 7.500 studenten”, aldus Naderer.

Internationaal
De school heeft studenten uit meer dan 100 landen, maar de meeste buitenlandse leerlingen komen uit India (7 procent), gevolgd door China, Hong Kong en Bangladesh (allen ongeveer 2 procent).

„Vooral de ingenieursstudies zitten flink in de lift door die jonge studenten. Duitsland is een aantrekkelijk land in die vakgroep. De studenten zoeken een Engelstalige studie in een land waar geen studiebijdrage gevraagd wordt”, aldus Naderer tegenover Rheinische Post.

Nederlandse studenten
Hoewel er ook veel Europese nationaliteiten op de school te vinden zijn, is het aantal Nederlandse studenten een doorn in het oog. „We hebben helaas weinig Nederlandse studenten. Daar werken we nog aan”, zegt Naderer tegen de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Volgens de krant heeft de school nooit actief studenten geworven in de regio, omdat internet voorziet in die behoefte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.