Volledig scherm
Het Holi Fusion Festival © Bert Beelen

Holi Fusion festival in Nijmegen gaat niet door

NIJMEGEN - Het Holi Fusion festival, dat zaterdag in de Vasim in Nijmegen zou worden gehouden, gaat niet door. De organisatie heeft het festival op het laatste moment geannuleerd, omdat de organisatie niet op tijd de juiste vergunningen heeft rond gekregen.

Inmiddels zijn mensen die een kaartje hebben gekocht met een e-mail op de hoogte gesteld. Daarin staat dat het festival 'vanwege omstandigheden' geen doorgang kan vinden.

Betreuren
De organisatie laat weten 'het besluit te betreuren'. Een woordvoerder: „Maar we konden niet anders. We hebben alles geprobeerd om de juiste vergunningen te krijgen, maar het is niet gelukt."

Geld terug
Inmiddels hebben zo'n 500 mensen gereageerd op de e-mail van de organisatie. „Als ze willen, krijgen ze het geld voor hun kaartje (28 euro, red.) terug. Ze kunnen als compensatie ook voor een kaartje van het Holi Fusion festival op 20 augustus in Eindhoven kiezen. Als extraatje mogen ze iemand gratis meenemen en krijgen ze 20 euro aan consumptiebonnen om daar te besteden."

Nieuw leven
Holi Fusion is een van oorsprong hindoeïstisch feest. Elk jaar wordt in maart gevierd dat de lente begint en dat er nieuw leven komt. Dat gebeurt uitbundig, met onder meer het gebruik van gekleurd poeder. De afgelopen jaren heeft Holi Fusion wereldwijd een behoorlijke opmars gemaakt.

Het afgelopen jaar ging het Holi Fusion festival in Nijmegen wel door. Toen kwamen er ongeveer 5.000 bezoekers naar de Vasim.