Volledig scherm
Concentratie tijdens de workshop van schrijfster Femke Dekker.

Hoogbegaafde kinderen spelen met elkaar in Elden

ELDEN - Hoogbegaafde kinderen hebben afgelopen zondagmiddag meegedaan aan een spelmiddag op basisschool De Troubadoer in Elden. De elf jongens en meisjes waren in de centrale ruimte van de school onder meer bezig met het constructiespeelgoed LaQ en het bouwen van een treinbaan.  Hoog

Ook was er een fantasieworkshop van kinderboekenschrijfster Femke Dekker. 

Snoepfabriek
Zij had een aantal voorwerpen meegenomen om over te fantaseren, waaronder een plastic vlinder, een snoepje, een steen en een veertje. „Stel dat dit snoepje een rol zou spelen in een verhaal. Waar denk je dan aan?", zegt ze tegen de kinderen in het lokaal terwijl ze het omhoog houdt. Vingers schieten omhoog: „Een snoepfabriek", „een snoepwinkel", „een snoepje dat tot leven komt als het in je mond komt."

Avontuur
Daar wil de kinderboekenschrijfster meer van weten. „Wat gebeurt er dan? En wat wordt dat snoepje als het tot leven komt?" Een van de kinderen denkt dat het snoepje uit de mond loopt, een ander ziet het juist in de maag terecht komen. „En daar gaat het een avontuur beleven", zegt een van de deelnemers met zichtbaar enthousiasme.

Gepest
Aan de kant van het leslokaal zitten de ouders. Vader en moeder zijn van een hoogbegaafde kind zijn is niet altijd makkelijk, zo blijkt. „Onze zoon is anders dan andere kinderen en heeft daardoor weinig aansluiting op school. Hij wordt ook gepest", zegt een moeder die niet met haar naam in de krant wil. „Daardoor heeft hij ook een posttraumatisch stresssyndroom."