Volledig scherm
Als de telefoon het doet, belt Theo Welle normaliter met behulp van een vergrootglas. © Ed van Alem

Hoogbejaard stel uit Nijmegen al dagen zonder telefoon

NIJMEGEN - De 88-jarige Theo Welle moest afgelopen week noodgedwongen 's nachts in pyjama de straat op. Omdat telefoonmaatschappij KPN volgens Welle niet in actie komt om de telefoon te repareren, moest hij bij de buren gaan bellen over zijn zieke vrouw Engelien. 

Het echtpaar zit al sinds maandag zonder telefoon. De lijn was ineens dood.

Bellen
Dochter Irene, die gelukkig geregeld langswipt, ging met haar mobiele telefoon bellen met KPN. Ze bleef maar bellen, maar KPN kwam maar niet in actie. Een mobiele telefoon kan het echtpaar niet bedienen. Toch kunnen ze niet zonder hun vaste telefoon, omdat ze regelmatig hulp in moeten schakelen. Soms zijn ze bijvoorbeeld medicijnen kwijt en deze week is Engelien nog gevallen. Dochter Irene komt, nu de telefoon het niet doet, voor de zekerheid elke dag vier, vijf keer langs.

Actie
KPN blijkt, na een telefoontje van de Gelderlander, ineens toch in beweging te komen. Een woordvoerder van het bedrijf laat vrijdagmiddag weten 'dat we er hard mee bezig zijn'. Waarom het bedrijf nu ineens wél in actie kan komen? „Wat er precies is misgegaan, dat antwoord moet ik u schuldig blijven."

Overigens werkt de telefoon ondertussen weer.