Volledig scherm
De Kaaij. © PR De Kaaij/Gerard Verschooten

Hoogwater Waal is probleem voor festival De Kaaij

NIJMEGEN - Door hoogwater kan het cultureel festival De Kaaij niet opgebouwd worden onder de Nijmeegse Waalbrug. Organisator Léon Berkers hoopt nu tijdelijk op een andere locatie terecht te kunnen, want hij wil het liefst vasthouden aan de eerder geplande opening van De Kaaij op 1 juli.

Berkers wilde eind van deze week, begin volgende week starten met de opbouw van de verschillende podia, terrassen, eettenten en toilethuisjes bij de Lindenberghaven en onder de brugboog. Door het hoogwater is dat gewoonweg onmogelijk.

Onder water
De Waal stijgt nog zeker tot woensdagavond door. Al enige dagen staat de grond onder en bij de boog van de Waalbrug, dé festivalplek, onder water. De verwachting is nu dat het water pas vanaf donderdag zo'n tien centimeter per dag gaat zakken. Berkers: „Maar we moeten zeker nog een meter omlaag met de Waal om te kunnen starten met de opbouw."

Gesprek
Eventueel wil Berkers tijdelijk uitwijken naar een locatie langs de Voerweg, bij CP Kelco in Nijmegen-West of het Honigterrein bij het Waalfront. Over de tijdelijke verplaatsing is Berkers in gesprek met de gemeente. Hij hoopt op medewerking.