Volledig scherm
Een foto vanuit Dames & Heren. De kranen staan vlak voor het terras. Foto: Rolf Hensel.

Horeca lijdt onder werk aan Arnhemse Markt

ARNHEM - Horeca-ondernemers op de Arnhemse Markt klagen over omzetderving als gevolg van de bestratingswerkzaamheden op het plein. Zij vragen een financiële tegemoetkoming van de gemeente. De Markt wordt heringericht en verliest zijn functie als parkeerterrein.

Twee keer per week komt de warenmarkt erop. Het plein blijft evenementenlocatie.

Brief
De herinrichtingswerkzaamheden zijn begonnen op 10 mei en duren tot 28 november. Tine van de Weerdhof en Cora Beijer van Dames & Heren Culinair Café hebben een brief geschreven aan burgemeester en wethouders en aan de raadsleden omdat zij haast niets meer verdienen. Aan vrienden vragen ze hen 'de zomer door te helpen'.

Huurverlaging
Aan hun huisbaas, Rapange Beheer uit Amsterdam, hebben ze om huurverlaging gevraagd.In elk geval hopen zij op een financiële tegemoetkoming. „Mijn omzet is met een kwart gedaald", zegt Niq Nguyen van fusionrestaurant Treffen. Hij heeft daarom de zaak gesloten voor een verbouwing. „Op 10 augustus ben ik weer open. Dan is het nog lang tot eind november."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Arnhem een nadeelcompensatieregeling heeft. „Of zij daarvoor in aanmerking komen, kan ik niet zeggen."