Volledig scherm
© De Gelderlander

Huisartsenpost in Nijmegen fors drukker in 2015

NIJMEGEN/ BOXMEER - De huisartsenpost voor Nijmegen en Boxmeer heeft in 2015 fors meer patiënten moeten helpen dan het jaar daarvoor. Zeker in de eerste maanden steeg het aantal hulpvragen met meer dan 10 procent. Over het hele jaar bedroeg de stijging 6 procent.

Dat staat in het jaarverslag dat vandaag is verschenen.

Bloedsuiker
Met name spoedklachten als heftige kortademigheid, flauwvallen en bewustzijnsdaling, maag- en darmproblemen en problemen met de bloedsuiker kwamen veel vaker voor. Een verklaring is volgens de huisartsenpost niet eenduidig te geven. Mogelijk dat de vergrijzing ermee te maken heeft. „Dit past in een landelijke trend”, aldus kwaliteitsfunctionaris Sabine Verheggen van de huisartsenpost.

Bezuinigen
Hier zitten huisartsen die alleen 's avonds en 's nachts zorg verlenen. Onder meer Nijmegen en Boxmeer werden samengevoegd tot één regio met meer dan 400.000 patiënten. De toegenomen drukte volgde op een periode dat de huisartsenpost heeft moeten bezuinigen. Tot minder goede zorg heeft de extra drukte volgens Verheggen niet geleid. „Dat hebben we opgevangen door een tandje bij te zetten.” Er werden extra doktersassistentes ingezet.