Volledig scherm
Foto Marina Popova

Huurders WBvA Arnhem verdeeld in twee kampen

ARNHEM - In de aanloop naar een besluit over de verkoop van alle woningen lijken er twee kampen te ontstaan onder de huurders van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem. Een aantal van hen is tegen de verkoop, een andere groep juist voor.

De tegenstanders van het plan van het bestuur om alle 180 huizen op de Braamberg en de Geitenkamp te verkopen, besloten eind augustus een huurdersvereniging op te richten. Nu meldt zich een tweede huurdersvereniging, vóór de verkoop. Beide zouden zo'n tachtig leden hebben.

Onduidelijkheid
De Huurdersvereniging/Bewonerscommissie Braamberg heeft alle huurders aangeschreven en stelt bezorgd te zijn over de 'onduidelijkheid van de consequenties van de mogelijke verkoop'. Er wordt geklaagd over het gebrek aan informatie van het bestuur.

Schrijven
In een reactie op die brief hebben de huurders nu een schrijven gekregen van Huurdersbelangenvereniging WBvA in oprichting, onder aanvoering van een oud-commissaris van de woningbouwvereniging. Die verdedigt de handelwijze van het bestuur.

Rancune
In de brief wordt opgeroepen om 'samen aan de toekomst te werken'. 'Oud zeer/rancune mag nooit een drijfveer zijn.' De belangenvereniging stelt dat het goed zou zijn om in een andere organisatie op te gaan.