Volledig scherm
© Thinkstock

Hygiëne en voedselveiligheid vijf horecazaken weer in orde

NIJMEGEN - De vijf horecabedrijven in Gelderland die vorig jaar onder verscherpt toezicht stonden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), doen het alle weer goed. Dit wijzen de inspectierapporten van de dienst uit. De NVWA controleert eetgelegenheden sinds jaar en dag op hun hygiëne en voedselveiligheid.

Beide aandachtspunten waren niet 'je van het' bij Grieks-Italiaans restaurant Mr Jack's (Nijmegen), Chico Place (Arnhem), cafetaria Stadspoort (Ede), Japans restaurant Watami (Wageningen) en pizzeria Piramide (Beusichem).

De eigenaren namen de op- en aanmerkingen dermate serieus dat zij hun bedrijf van de lijst gehaald zagen worden. Anders gezegd: de hygiëne en de voedselveiligheid zijn weer in orde.

Weer oké
VWA-inspecteurs troffen bij hun bezoeken aan de eetgelegenheden onder meer muizenkeutels aan, maar ook bedorven en beschimmelde etenswaren. Na verscheidene controles en nazorgrondes werd het de controleurs duidelijk dat de horecabazen serieus werk hadden gemaakt van de kritiek: iedereen kreeg nog vóór de jaarwisseling te horen dat hun bedrijf weer oké is.