Volledig scherm
De gekantelde heftruck in Nijmegen. © AS Media

Hyster Nijmegen onderzoekt ongeluk met heftruck zelf

NIJMEGEN - De 24-jarige bestuurder die dinsdag 20 september met zijn heftruck kantelde op het terrein van de Nijmeegse heftruckproducent Hyster, heeft slechts lichte verwondingen overgehouden aan het ongeval. Hij kam ervan af met een aantal hechtingen, onder meer op zijn arm en bij zijn oor.

„Hij is alweer op het werk geweest voor een bak koffie. Daarna is hij naar huis gegaan, hij heeft spierpijn", zegt directeur Peter van Sommeren van Hyster.

Veiligheid
De directeur kan niet zeggen hoe het ongeval kon gebeuren. De heftruck kantelde terwijl het een zeecontainer vervoerde. „We hebben een team samengesteld dat dat gaat onderzoeken. We hebben een fulltime veiligheidsman die daarin het voortouw heeft. Veiligheid heeft een hoge prioriteit, dat staat voorop."

Impact
De impact van het ongeval op de 575 medewerkers van het bedrijf is groot. De gedachten gaan terug naar de zomer van 2013, naar het bedrijfsongeval waarbij een 34-jarige medewerker omkwam. Van Sommeren: „Na dat ongeval hebben we veiligheidsmaatregelen genomen op en rond het testterrein. Zo is de toegangsbevoegheid tot het terrein strenger. Verder is de manoeuvreerruimte voor chauffeurs ruimer."

Arbeidsinspectie
Na het ongeval op 20 september zijn ambulance, politie en brandweer gealarmeerd. Ook is meteen de hele fabriek stilgelegd en zijn werknemers bij elkaar geroepen om hen te informeren over wat er gebeurd is. De arbeidsinspectie is ingelicht.