Volledig scherm
De nieuwe wijk Batavia in Nijmegen-West. © DG

'Iedereen' wil wonen aan het Waalfront

NIJMEGEN - Er is een enorme run op de woningen aan het Waalfront en de Handelskade bij de Waalhaven. Voor elke woning, zeker die langs de Weurtseweg zijn telkens drie, vier gegadigden.

De ontwikkelaar en makelaar spreken van een 'stormloop' op de nieuwbouw. Wethouder Velthuis gaat de bouwplannen daarom versnellen langs de Weurtseweg en de Waal. Bouwgronden worden in een hoger tempo verkocht. Hij wil zich er ook sterk voor maken dat er niet alleen koophuizen komen, maar ook sociale huurwoningen.

naast stadsbrug
Tot nu toe werden duurdere koopwoningen boven de 280.000, gerealiseerd, vaak zelfs boven de 340.000 euro en soms boven vier ton. Velthuis wil zeker vijftig tot tachtig huurwoningen in de hoek naast de stadsbrug de Oversteek. De huur zal net onder de 711 euro blijven (nog wel bereikbaar met huurtoeslag).

Crisis
Een paar jaar geleden leek de crisis de Waalfrontplannen nog fors te vertragen. Maar vanaf 2014 zit er schot in. De bouwplannen zijn ook aangepast. Langs de Weurtseweg en de Waalbandijk is gekozen voor grote woningen in retrostijl. Nu wil de ontwikkelaar een reeks woningen iets meegeven van de uitstraling van omliggende industriële gebouwen. De Vasimstijl is daarbij een van de voorbeelden.