Volledig scherm
De IJsselbrug is wegens groot onderhoud tot 4 september afgesloten voor verkeer.

IJsselbrug opnieuw dicht voor aanpak hobbelig fietspad

WESTERVOORT - De IJsselbrug tussen Westervoort en Arnhem gaat komend weekend opnieuw op slot voor alle verkeer. Dit is nodig omdat het hobbelige fietspad nogmaals onder handen moet worden genomen.

Rijkswaterstaat is sinds de zomervakantie bezig met de renovatie van de brug waar auto's, treinen en fietsen overheen rijden.

Op schema
De opknap lag keurig op schema, maar toen het afgelopen weekend alle rijbanen volgens planning weer konden worden vrijgegeven, bleek het fietspad nog hobbeliger te zijn dan het vóór de ingreep al was. Fietsers klagen onder meer dat ze niet in hun ritme kunnen komen en volgens sommigen is in het zadel blijven zitten onmogelijk.

Diepe punten
Een woordvoerster van Rijkswaterstaat meldt dat de afsluiting nodig is omdat de diepe punten in het hobbelige gedeelte opgevuld dienen te worden. Het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt, heeft een etmaal de tijd nodig om uit te harden. „Helemaal glad zal het wegdek overigens niet worden”, zegt ze.

Omrijden
Omdat de IJsselbrug dichtgaat voor alle weggebruikers, moet het snelverkeer komend weekend weer omrijden via de A12. Hulpdiensten kunnen wel van de brug gebruikmaken. Fietsers kunnen over de hoofdrijbaan.

Nog niet duidelijk is of al het herstelwerk na dit weekend is voltooid, aldus de zegsvrouwe.