Volledig scherm
De voormalige Coberco-melkfabriek in Arnhem. © Gerard Burgers

Impasse rond terrein Coberco-fabriek Arnhem

ARNHEM - Tot het najaar van 2016 zijn geen ontwikkelingen te verwachten op het terrein van de voormalige Coberco-melkfabriek bij de John Frostbrug in Arnhem. Royal FrieslandCampina, eigenaar van de grond, verwacht op z'n vroegst in de herfst nieuws te kunnen melden.

Dertien jaar na de sluiting is er zo nog altijd geen zicht op een nieuwe toekomst voor het terrein. Terwijl Volkshuisvesting Arnhem aan de overkant Het Nieuwe Kadekwartier realiseert en zich warmloopt om ook tussen Westervoortsedijk en Nieuwe Kade aan de slag te gaan, gebeurt er bij Coberco niets.

Grootse plannen
FrieslandCampina heette nog Friesland Foods toen het in 2000 de destijds nog functionerende melkfabriek verkocht aan AM Wonen, Arcadis en Ballast Nedam. De drie bedrijven hadden grootse plannen voor woningbouw en bedrijfspanden, maar er kwam niets van terecht.

Verplicht
Vanwege dat gebrek aan ontwikkeling was FrieslandCampina verplicht fabriek en terrein in het voorjaar van 2015 terug te kopen. Het zuivelconcern betaalde er 2,3 miljoen euro voor. Vijftien jaar daarvoor streek het bedrijf 3,1 miljoen euro op voor grond en opstallen.