Volledig scherm
Wijkdag in het Willemskwartier zondag. foto Flip Franssen

In 2017 boek over 100 jaar wijk Willemskwartier

NIJMEGEN - Na een geslaagde, 'warme' 12e Trots op de Wijk-dag, zal die van volgend jaar in het teken staan van een eeuw Willemskwartier. In 2017 bestaat de multiculturele Nijmeegse wijk 100 jaar.

Mede-organisator en lid van de wijkraad Dirk Jan Burgersdijk: "Hoe we dat precies invullen, is nog niet bekend. Maar ook op onze jaarlijkse wijkdag zal er extra aandacht zijn voor het 100-jarig bestaan van onze wijk."

Boek
Zeker is inmiddels dat er volgend jaar een boek uitkomt over 100 jaar Willemskwartier. Burgersdijk: "Bewoners gaan bewoners interviewen. In dat boek over de geschiedenis van de wijk zullen ruim 15 interviews met bewoners komen te staan over hoe het nou wonen is in het Willemskwartier."

Wijkdag
Op de wijkdag van zondag was het onder een aangenaam zonnetje heerlijk toeven tussen de kraampjes en eettentjes op de Willemsweg, de hoofdader van de wijk. Met onder meer vrolijke Hollandse muziek van dj Berrie en Kris, een kinderzweefmolen en een dierenweide.

De kleurrijke markt trok zo'n 1.500 bezoekers.

Lees een verslag van de wijkdag in Willemskwartier in de papieren krant, regio Nijmegen van 6/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.