Volledig scherm
© Thinkstock

Inbreker geeft trouwring terug aan slachtoffer (64)

KALKAR - Een 64-jarige vrouw het Duitse Kalkar-Appeldorn kreeg zondag de schrik van haar leven toen er plots twee inbrekers in haar huis stonden. Uit angst gaf ze het duo direct geld en sieraden, maar tot haar verbazing kreeg ze haar trouwring terug. Dat meldt de Rheinische Post.

De vrouw was alleen in haar woning aan de Reeser Strasse toen er rond 17.20 uur een onbekende man aanbelde. Ze deed niet open. Even later werd er nogmaals aangebeld, dit keer door een vrouw. Weer deed de 64-jarige de deur niet open.

Klap
Plotseling hoorde de bewoonster een klap aan de achterzijde van het huis. Toen ze ging kijken stond er een man met een breekijzer in de kamer. Nog voordat de inbreker wat kon uitbrengen gaf de bewoonster sieraden, waaronder haar trouwring, en geld aan de man.

Zieke moeder
Volgens de Rheinische Post is de inbreker ongeveer een half uur binnen geweest. Hij verklaarde het geld nodig te hebben voor zijn zieke moeder. Toen hij de sieraden bekeek, zag hij de trouwring en gaf deze terug aan de bewoonster.

Daarop gingen de man en vrouw ervandoor, met het verzoek de politie niet te alarmeren. De bewoonster was volgens de krant in shock en alarmeerde pas maandag de politie.