Volledig scherm
Foto Marina Popova

Infoavond over verkoop huurwoningen WBvA uitgesteld

ARNHEM - Het bestuur van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem (WBvA) heeft de informatieavond over de verkoop van alle 180 huurwoningen van de vereniging uitgesteld. De bijeenkomst was gepland voor 29 september, maar is verplaatst naar 13 oktober.

Dinsdagavond heeft het bestuur van de WBvA een brief verspreid onder de huurders waarin het uitstel wordt toegelicht. Op aandrang van de gemeente was besloten een onafhankelijk voorzitter te vragen voor de leiding van de vergadering, maar die kon niet op korte termijn worden gevonden.

Stadhuis
Daarom is 'in samenspraak met wethouder Geert Ritsema' besloten tot uitstel. De bijeenkomst wordt op verzoek van de wethouder ook niet in Duiven gehouden, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis.

Onrust
De WBvA kwam in opspraak toen het bestuur op 15 augustus de leden overviel met een verkoopplan waarover binnen tien dagen moest worden besloten. Na veel onrust trok het bestuur het plan in. Op 13 oktober moet een nieuwe start worden gemaakt.

Behalve beoogd koper Woonhaven hebben ook De Eenvoud en Volkshuisvesting Arnhem interesse voor de huurwoningen.