Volledig scherm
Innovate:Arnhem trok in 2015 zo'n 5.000 bezoekerrs. © Rolf Hensel

Innovatiefestival Arnhem wil in 2016 dubbel aantal bezoekers (video)

ARNHEM - Festival Innovate: Arnhem wil met de tweede editie geen 5.000, maar minimaal 10.000 bezoekers trekken. Ook moet het aantal innovaties tijdens het festival verdubbelen, tot meer dan 100. Het festival vindt dit najaar plaats in kenniscentrum Rozet en op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

De tweede editie gaat definitief door en heeft met IPKW, de provincie Gelderland, AkzoNobel en Alliander grote partijen binnengehaald. Ze zijn alle aangehaakt bij het streven van Innovate om Arnhemse innovaties in de schijnwerpers te plaatsen. 

Op het industriepark zijn de thema's energie, mobiliteit en design. In Rozet staan sport & gezondheid, digitale techniek & gaming en domotica (huishoudelijke artikelen) centraal.

Willy Wortels
Innovate:Arnhem is een initiatief van de Innovatiefabriek. Die heeft zich als doel gesteld de 'Willy Wortels' in de Gelderse hoofdstad bij een groter publiek bekend te maken. Dat Arnhem bakermat is van veel innovatieve ontwikkelingen, zoals kunstvezel Twaron, terlenka, de pinautomaat en de pet-fles is te weinig bekend, vindt de organisatie.

Zie hieronder een filmpje van wat je dit najaar in Arnhem te wachten staat.

In Arnhem barst het van de innovatieve bedrijvigheid en het creatief talent. Deze dynamiek willen we met Innovate:Arnhem bij elkaar brengen en laten zien. Of het nu over innovatie in energie gaat, of nieuwe ontwikkelingen in mobiliteit of sport – al deze zaken komen aan bod tijdens Innovate: Arnhem in het weekeinde van 30 september, 1 oktober & 2 oktober 2016. Kom langs en ervaar waar Arnhemse toekomstmakers mee bezig zijn!