Volledig scherm
De UB in Nijmegen. © DG

Irritatie bij studenten om middelbare scholieren in universiteitsbibliotheek

NIJMEGEN - Veel middelbare scholieren bereiden zich momenteel in de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit voor op hun eindexamens. Dat zorgt echter met regelmaat voor lawaai en dat roept ergernis op bij studenten.

'Echt irritant', vindt communicatie- en informatiewetenschappenstudente Necla (24) het. "De scholieren begrijpen niet dat je stil moet zijn in de UB. Dat het niet de bedoeling is dat je met elkaar overlegt, gaat snotteren of met eten gaat smakken. Dat gebeurt nu volop."

Volume
Ook politicologiestudent Sjoerd van der Vaart (23) merkt dat het examentijd is. "Overal liggen examenbundels. Het volume ligt hoger dan normaal. En dan praten ze echt niet alleen maar over hun vakken", vertelt hij.

Zo klaar
Toch is niet iedereen negatief over de scholieren. "Ach, de examens zijn zo klaar. Het is maar voor een paar weken", zegt rechtenstudente Julia Uitvlugt (23).

Open karakter
Ondanks de klachten blijven scholieren welkom. Dit onder meer vanwege het open karakter van de universiteit.

Lees een uitgebreid verhaal en portretten van scholieren in De Gelderlander, editie Nijmegen, van dinsdag 10 mei, of in de onlinekrant.