Volledig scherm
De pijlpunt die Havekes vond in haar woning. © Debbie Havekes

Is hond Greetje met kruisboog beschoten?

NIJMEGEN - Heeft iemand maandag met een kruisboog of katapult op hond Greetje geschoten? De Nijmeegse bazin Debbie Havekes vreest van wel.

De politie kan echter geen bewijs vinden en heeft een onderzoek gestaakt.

Vreemd geluid
De hond Greetje lag voor het open raam in de woning aan de Smidstraat in het centrum van Nijmegen. Volgens Havekes is het waarschijnlijk dat de hond doelwit was. Volgens haar klonk ineens een vreemd suizend geluid, dat ze niet meteen kon thuisbrengen. „Mijn vriend stond een uur later ineens op een pijlpunt van 3 centimeter. Iemand heeft dus door het raam geschoten en mogelijk Greetje zelfs geraakt." In de muur was een beschadiging te zien.

Camerabeelden
De politie nam de melding serieus en heeft meteen onderzoek ingesteld. Er zijn camerabeelden beschikbaar van een coffeeshop schuin tegenover de woning. De politiewoordvoerder: „Maar daarop is niets te zien. Zo'n pijl zie je niet zomaar." De politie heeft volgens hem geen reden om aan het verhaal van de vrouw te twijfelen. „Maar er is te weinig bewijs om het onderzoek voort te zetten."

Voor Debbie Havekes een onbevredigende conclusie. „Ik ben me rotgeschrokken en voel me erg onveilig. Ik denk dat er elk moment weer wat kan gebeuren."