Volledig scherm
© ANP

Jagers op Pokémon uit Park Sonsbeek gestuurd

ARNHEM - De politie heeft de voorbije dagen drie keer Pokémon GO-spelers uit Park Sonsbeek in Arnhem verwijderd.

Buurtbewoners klaagden, dat de jongeren - die met hun telefoon digitale wezentjes wilden vangen - lawaai maakten en afval achterlieten.

Jongeren
In de nacht van zondag op maandag stuurde de politie tweemaal een groep van ongeveer 150 Pokémonliefhebbers weg. De eerste keer werden zij aangetroffen op de parkeerplaats van restaurant Sonsbeek Paviljoen. Later kwamen agenten een groot aantal jongeren tegen bij de ingang aan de Apeldoornseweg. „Dat ze werden weggestuurd, had niets te maken met het feit dat zij Pokémon GO speelden", zegt een politiewoordvoerder. „Ze veroorzaakten overlast en daarom is gevraagd of ze wilden vertrekken. We hebben daar nog geen machtsmiddelen voor hoeven inzetten."

Vorige week donderdag kreeg de politie ook al een melding binnen over luidruchtige Pokémon GO-spelers bij Park Sonsbeek. In Velp liep zondagnacht een groep spelers in de buurt van het spoor.

Parkwachter
Een woordvoerder van de gemeente Arnhem zegt, dat een parkwachter de Pokémonjagers bij Sonsbeek in de gaten houdt. De gemeente wil geen sluitingstijd voor het park invoeren. „Pokémon GO is een hype die hopelijk langzaam wegebt. Maar over het algemeen zijn Pokémon GO-spelers geen raddraaiers. Sommigen hebben zelf briefjes opgehangen om te zeggen dat medespelers hun troep moeten opruimen."