Volledig scherm

Jeugdhulpverleners van Entréa gaan scholen en wijken in

NIJMEGEN - Hulpverleners van jeugdzorginstelling Entréa gaan therapie, opvoedingsondersteuning en maatschappelijke zorg voortaan vooral aanbieden bij de kinderen thuis en op school.

Ruim tachtig zorgmedewerkers werken voortaan vanaf werkplekken bij sociale wijkteams en huisartsenpraktijken in de gemeenten zelf.

Weurt
Veel behandelingen vonden in het verleden plaats op de hoofdlocatie van Entréa in Weurt. Omdat de medewerkers dichtbij vanuit de wijk zullen gaan werken, wordt deze hoofdvestiging per 23 juni gesloten.

Nieuwe werkwijze
In onder meer Wijchen, Groesbeek, Millingen en diverse wijken in Nijmegen wordt al enkele maanden op deze manier gewerkt. De nieuwe werkwijze wordt de komende maanden ingevoerd in alle gemeenten in de regio waar Entréa veel cliënten heeft.

„De koerswijziging volgt op de veranderingen in de jeugdzorg. Die wordt vanuit de gemeenten gecoördineerd. Entréa wil meer in de buurt zijn en hulp bieden waar en wanneer dat gevraagd wordt", aldus woordvoerster Henriëtte Jacobs.

Gedragsproblemen
Entréa is verreweg de grootste jeugdzorgaanbieder in deze regio. De organisatie helpt jaarlijks bijna 1.000 cliënten. Behalve kinderen met opvoed- en gedragsproblemen helpt de zorgverlener kinderen met autisme, ontwikkelingsstoornissen en problemen als gevolg van de scheiding van de ouders.